Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Nöjd Pascal

Publicerad 2016-10-29 01:05:37 i Vardsgamys,

Eftersom jag varit sjuk och husse suttit i tentavecka så har det varit ett tag sedan Pascal fick komma ut och göra något riktigt roligt. Han får sina promenader och något litet mentalt varje dag men det är långt ifrån det han skulle behöva. Pascal är inte gjord för att leva som enbart sällskapshund även om han klarar av det med all passivitetsträning som han fått sen han var valp. Han trivs verkligen inte med det. Jag har senaste veckan tagit den tomma äggkartongen och alla tomma hushållsrullar och gjort godisgömmor i. Detta är enkla saker och kräver väldigt lite energi av mig som matte även om det i mitt nuvarande tillstånd känns som det är väldigt energikrävande. Nå väl han har fått massakrera något varje dag. Toarullarna och hushållsrullarna tejpar jag ihop med maskeringstejp och lägger små bitar av torkad lunga i. Dessa måste sedan slitas i sönder för att få ut godisarna. Det blir en del att städa som tur är håller sig Pascal på sin matta så det sprids inte speciellt mycket. Äggkartongen var jag inte imponerad av han öppnade den direkt och åt upp godiset. Sen efter att han ätit godiset rev han den i stycken så nästa gång tror jag att jag tar och tejpar grundligt och ser om han kan lista ut det. Det ska ju inte vara för lätt.

Så idag hade husse sin sista tenta och på eftermiddagen tog han med Pascal på en tur till ett friluftsområde här i närheten. Det finns jättefina motionsrundor där som även hundägare är välkomna att använda. Den här tiden på året så är det inte många där på tidig eftermiddag så de va väldigt få störningar och de fick en skön promenad. Pascal blev tydligen helt galen när han såg vart de var och gjorde flera glädjeryck.

Nu på kvällen fick jag lite mer energi och använde den till att lägga ett litet godissök i lägenheten. Jag kunde se glädjen i Pascals ögon när jag stängde in honom i badrummet medan jag la ut godisbitarna. Detta gör vi varje gång så när han blir instängd där vet han att det är godissök på gång. Han sökte över förväntan och då hade jag ändå varit lite elak och gömt nästan alla godisarna under saker. Han hittade alla utom två som låg på de ställen vi brukar lägga godis på. Förvånansvärt att han inte kollade där först men en stolt matte då han ofta brukade fuska i godissöken tidigare. Kan det vara så att uttråkad hund ger en noggrannare hund?

Så efter att matte fått flera timmars vilande efter den ansträngningen så blev det lite trickträning. Väldigt enkelt förstås men ändå något Pascal uppskattade. Jag kunde från soffan påbörja att lära in backa. Jag behövde testa hur jag skulle få honom att förstå att rumpan ska vara i luften. Han har en tendens att sätta ner den så fort han tänker. Medan jag försökte få honom att förstå detta så erbjöd han många av de sakerna han lärt sig. Han la sig ner, satt sig ner, satt vackert, bugade och försökte rulla runt (gick inte då det var trångt mellan soffbordet och soffan). Det visade sig att han fattar om jag ställer mig upp och går mot honom. Så den övningen får vi se hur ofta jag klarar och hur många repetitioner. Låter löjligt men mattes ork är inte vad man kan önska just nu. Då jag blev trött direkt så testade vi att påbörja inlärning av att vinka med båda tassarna sittandes i sitt vackert position. Detta kunde jag göra sittandes på rumpan i soffan. Jag ska nog kolla lite på inspiration om hur andra lärt in detta så att jag kan avancera i rätt takt. I vanliga fall stannar jag ofta för länge på samma ställe och avancerar inte tricket tillräckligt snabbt. Därför har vi många tricks som inte är ordentligt befästa. Jag kan få honom att göra det men bara med specifik handrörelse. Så jag har lite att lura på hur jag ska komma hela vägen med de tricks han kan. 
 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela