Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Förvånad över framsteg i koppelträningen.

Publicerad 2016-12-11 22:02:53 i Träning,

Ni som följt mig kanske kommer ihåg att jag testade ett nytt sett att träna bort drag i koppel. Det gick ut på att klicka innan han började dra för att försöka få honom att förstå att han fick gå så långt fram i kopplet men inte längre. Jag gjorde 2-3 promenader med den metoden innan Pascal fick för sig att vägra ta godiset. När ens hund inte tar godiset man kan ge och man själv inte klarar av at använda leksak så är de två vanligaste belöningarna borta. Lägg sedan på att vår relation även om han älskar mig så är jag i vissa situationer faktiskt inte värd ett smack. Det finns helt enkelt andra saker just i det ögonblicket som han tycker är roligare. Det är en sanning som jag är helt säker på att många hundägare känner igen sig i. Nu hade jag några dagar där jag mådde så dåligt att jag inte klarade gå ut så sambon tog alla promenaderna. Men nu i början av veckan vart jag tvungen att ta en promenad. Jag förväntade mig samma veva som vanligt drag och slit åt alla håll och Pascal som snabbt springer tillbaka till mig ger mig ögonkontakt och sen när vi går slänger sig fram i kopplet igen. Jag erkänner att min visualisering inte alls var på topp.

Så kommer vi ut och det brukar vara drag i kopplet nästan innan vi hunnit ut genom dörren. Men denna gången hände inte det till min stora förvåning. Ja Pascal drog några gånger men när jag stannade kom han genast tillbaka till mig och gick bredvid mig eller med slakt koppel framför mig. Vi har inte haft så lätta promenader sen han var valp. Så förhoppningen var stor till nästa promenad jag var tvungen att ta. Samma där igen, kan en pollett ha trillat ner? Nu vill jag påpeka, det är inget perfekt koppelgående men det är otroligt mycket bättre. Jag insåg även på andra promenaden att jag kunde hindra honom från att dra genom att säga app app som jag brukar använda i vardagen som en slags felsignal. Han stannade då upp och väntade in mig eller saktade ner tempot så jag skulle hinna med.

Detta är otroligt roligt men det som gjorde mig mest imponerad var när jag var tvungen att gå ut med honom en natt då han hade diarré och sambon hade tagit sömntablett då han var tvungen att få sova inför en tenta. Så för att förklara anledningen till varför detta är så imponerande så har jag på natten och morgonen har otroligt svårt att ta mig ur sängen. Jag har sådana smärtor att jag har otroligt svårt att hålla humöret ens på en halvbra nivå. Med det menar jag att jag blir arg för absolut ingenting och att då gå med en hund som drar och inte lyssnar är absolut inte en bra kombination. Men han gick jättesnällt trotts att han behövde leta efter ett bra bajsställe så drog han knappt något.

Detta beteende är däremot inget som smittat av sig till sambons promenader. Han kommer fortfarande in frustrerad över att Pascal drar och inte lyssnar. Så den som tränar får resultat stämmer väldigt bra denna gång. Vi får se om det håller i sig. I vilket fall som helst ska jag testa att träna mer med denna metod så fort vi har en godis sugen hund igen. 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela