Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Juläventyr

Publicerad 2014-12-30 01:52:30 i Vardsgamys,

Här har det varit julstress och massor av saker att göra. Jag har haft så många idéer på vad jag ska skriva men så har jag bara inte hunnit. Men nu tar jag mig lite tid att skriva lite om våra äventyr. Vi åkte till Stockolm över jul för att fira jul med husses sida av släkten. En 4 timmars bilresa som Pascal tyckte va helt okej med många pauser för att lukta och få kissa av sig. Sen va ju detta med jul jätte roligt tyckte Pascal och lite julmat måste man ju få smaka på. Vilket han fick men inte för mycket eftersom han ändå är något för tjock. Men det tog inte lång tid innan han listat ut att under husses systerdotter som är 2 år där ramlade de ofta ner mycket saker av varierande kvalité. Det gällde att inte äta saker som va halvgoda här inte man måste spara rum för om en hel babybellost skulle dimpa ner eller något gott kött. Så ärtor och gurka ratade och då brukar han ändå gilla gurka väldigt mycket hemma. 
 
På julafton fick Pascal en egen julklapp med en pipleksak i som han genast började äta sönder till släktens förfäran. Men Pascal säger att de måste komma loss små bitar för att man ska få ut pipdelen ur grisen. Han fick också hundgodis av husses mamma och ett jätte gott ben med bacon runt av husses syster med familj. Fast det roligaste med benet va att den kom i en struma av samma material som mattes tomtemössa. De började slitas i den tills matte va tråkig nog och sa att vi ska använda den nästa år också. Typiskt matte!
 
Detta med tomtemössans material är viktigt eftersom Pascal bara några dagar efter att matte köpt en alldeles ny tomtemössa lyckades få ner den från en hög stol med flera väskor på och högst upp låg mössan. Ur räckhåll för Pascal trodde matte men icke då. En stund senare hittar matte Pascal rivandes i mattes tomteluva. De gick att rädda den till viss del efter en bra stund med nål och tråd men den luddar av rött något föskräckligt nu efter Pascals omjustering. 
Efter Stockholm åkte vi vidare hem till Mattes familj vilket vi bestämt med ett enhäldigt beslut från både matte, husse och Pascal att så mycket kör vi aldrig igen. Det var en 5 timmars bilfärd som tog över 6 timmar effektivkörning eftersom det var jätte halt på vägen. Och Pauserna va i minus 10 grader så de va inte roliga de heller. Pascal va så duktig om låg och sov hela vägen.
 
När vi kom fram däremot va allt bra och Pascal bekantade sig med katterna genom att få raseriutbrott utan verkan på hankatten han låg bara och stirrade på Pascal. Som satt fast i kopplet och efter en lång stund lugnade han ner sig. Vi gick lite närmare och repeterade sen fick vi repetera samma sak dagen efter men hade vi varit kvar i en vecka hade de nog kunat vara nära varandra utan problem. Pascal fattade snabbt att man inte får skälla på katten. Även om han inte för sitt liv kan förstå varför han inte får jaga och skälla på katter. 
 
i hade en till julafton ochPascal fick ett gossedjur som såg ut som en anka. Jag trodde den skulle hålla länge men den började ge sig rätt snabbt. Jag tror att kvantitet och ge samtidgt är det ända sättet att hålla leksaker vid liv länge med en heeler i huset. Jag och Pascal passade på att ta en liten skogspromenad utan koppel vilket gick hur bra som helst och han lyssnar så fint i skogen. Det är synd den hunden försvinner så fort så fort man kommer ut ur skogen. 
 
När vi åkte hem så va Pascal inte alls glad över at tbehöva sitta i bilen igen. Han tjöt hela vägen till Göteborg vilket bara va en timme men det kändes som en evighet med en panikslagen hund i baksätet. Husse satt med honom men det hjälpte inte jätte mycket. Sen tog vi en promenad i vårt gammla kvarter och det va häftigt att se hur lugn och harmonisk Pascal är i stan. Han är definitivt en stadshund som tycker skog och landet är skit läskigt och staden med spårvägnar och massa folk är lugnt och skönt. Han skulle lukta på varenda millimeter i kyrkogården där vi brukade vara precis som alla andra hundägare. Resten av resan gick rätt bra han gillade det inte men hade inte panik. 
 
Väl hemma va de 8 minusgrader och massor av snö. Det är Pascals riktiga snö och han tycker det är jätte skoj. Han ser ut som en häst som precis släppts på grönbete när han får sina ryck och bara springer runt runt runt. Äta snön måste göras det med gärna köra ner hela underköken och springa frammåt så att det plogas in snö i munnen. Däremot är åtta minusgrader lite för mycket så då får de bli täcke. Vi märkte det genom att han började halta på ena benet varje gång vi va ute. Det försvann direkt när vi kom in och när jag satte på täcket hade han inga problem alls att vara ute. Han skakade också otroligt mycket när vi lyfte up honom. Så vid 7-8 minusgrader bör täket sättas på. 
Matte va på Ullared innan jul och införskaffade två jätte fina Hurtta täcken till Pascal. Det på bilden är vintertäcket som tyvärr måste sys om så att han slutar kissa ner hela magpartiet. Men däremot funkar regnoverolen jätte bra. Det finns också en hel del leksaker och godis som matte köpt till Pascal när vi ska träna och kanske ibland bara för skojs skull. Men Vintertäcket har varit bra att använda nu när det varit jätte kallt även om det är i stort behov av en tvätt. Det stinker i hela hallen av urin från hans täcke. 
 
 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela