Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Unghundskurst

Publicerad 2014-11-30 17:04:12 i Träning,

Idag har vi varit iväg på unghundskurs igen. Man känner sig alltid så motiverad efter att ha varit där. Det är underbart när man känner att det finns lösningar till allt, det gäller bara att hitta rätt metod för just din hund. Det är en av de sakerna jag älskar med hundar. 
 
Idag fick våra vovvar hoppa över ett hinder. Det var ett väldigt lågt hinder och handlade mer om hur vi ska motivera vår egen hund att göra det vi vill att de ska göra. Så då passade jag på att ta fram dragräven. En leksaksräv i form av en dragtrasa med pip på varje sida. En av Pascals absolut favoritleksaker. Nu har ju vi tränat lite innan med hinderstöd och en liten pinne liggandes på marken som hinder. Men trotts det så lyckades jag inte få över honom första gången. Men däremot andra då jag blokerade sidan av hundret med mitt ben och lockade med leksaken på andra sidan och då hoppade han över utan minsta lilla problem. De andra gångerna hoppade han över direkt utan att jag blokerade sidan. Mattes duktiga lilla skrutt!
 
Nu är ju alla de andra hundarna som är med på kursen stora så de klev ju bara över hindret medan Pascal fick ta ett litet skutt. 
 
Pascal har svårt att ta det lugnt när han ser andra hundar få jobba och ha kul. Så de blev en hel del högljutt gnäll när några av de andra hundarna skulle hoppa. Det är något vi måste träna på så att han kan ta det lugnt även bland andra hundar både i lugnt tillstånd och i arbetande tilstånd. Det är tur att man ser förbättringar från gång till gång. Första gången vi va på unghundskursen så tjöt Pascal igenom hela passet medan han nu bara låter när de händer något väldigt kul som han inte får vara med på. 
 
Jag fick som läxa att visa Pascal att jag tar hand om siturationer så att han inte ska behöva känna sig osäker eller rädd i siturationer med andra hundar. Jag har fått några tips som jag måste testa men det här med osäkerhet tycker jag är svårt. Sen är det ju inte kul att behöva erkänna att min älskade lilla kille blivit osäker. Det betyder ju att jag gjort något fel. Men förhoppningsvis kan vi lösa detta nu innan de blir ett stort problem. 
 
Jag märkte de underliga utfallen i onsdags på¨valpagilityn då han gjorde dem mot de andra unghundshannarna. Ja blev chockad eftersom han aldrig gjort detta innan. Men nu är han ju i unghundsåldern och nya saker händer var och varannan vecka som ja blir alldeles paff över. Det är bara att ta det lugnt och fundera ut ett vettigt sett att få honom att bemöta siturationen på ett bra sätt. Det gäller att häng med i svängarna så att han lär sig att hantera alla siturationer på ett bra och lugnt sett utan att behöva känna osäkerhet. 
 
Ja får se om jag hinner få in någon kloklippningsträning idag. Annars får vi fortsätta med den imorgon igen. Men vi ska lägga mycket krut på att få honom att bli bekväm med kloklippning. Även om han själv inte vet om att det är det vi tränar på just nu. 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela