Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Pascal och Alva

Publicerad 2014-10-29 15:32:30 i Vardsgamys,

Idag va vi iväg och träffade blandrasen Alva och hennes matte. Alva är en blandning mellan Border collie och Aussie på 3 år. Otroligt fin och go hund och det är alltid lika häftigt att se koncentrationen och den intensiva ögonkontakten som Border collies har. Vi träffades och började med att promenera en bit utan att hälsa. Det innebar att matte fick använda arm musklerna ordentligt för att Pascal inte skulle kunna gå fram till Alva. 

Sen när de lugnat sig lite. Eller ja Alva hade lugnat sig och Pascal va något lugnare än direkt när vi sågs. Då gick vi till rastgården och släppte de lösa en stund så de kunde hälsa och leka lite. Alva tyckte nog Pascal va lite jobbig men till och från lekte de fint. Resten av tiden så passade Alva på att springa till matte och hoppas på lite hjälp med det lilla monstret som sprang som en svans efter henne. 

Sen gick vi en lite längre promenad och även där fick jag använda mig av alla armmuskler jag har för att Pascal inte skulle vara exakt vid Alvas sida varje sekund. Men trotts att jag nu efteråt har väldigt ont i händerna efter kopplet och är lätt trött i armarna så va de en jätte mysig och lärorik promenad. Pascal måste ju kunna lära sig att gå på promenad med andra hundar så förhoppningsvis blir det många fler promenader och flera träningspass i Rallylydnad och Fristyle. Är inte de minsta säker på stavningen av Fristyle men det får ni stå ut med. 

Tyvärr hann det inte bli någon bild denna gången men förhoppningsvis hinner jag kanske ta en bild på dem nästa gång vi träffas. 

Vi avslutade promenaden med att sitta och prata medan Pascal lugnade ner sig och Alva fick lite passivitetsträning med en gnällande Pascal bredvid sig. Så gick vi åt olika håll efter att Pascal lugnat ner sig. Nu när vi kommit hem ligger Pascal och sover som en sten. Det är jobbigt att vara så uppstressad och träna på att vara lugn. Svårt men inte omöjligt om några gånger kanske han faktiskt kan gå som en vanlig hund bredvid utan att mattes händer får nya förhårdnader.

 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela