Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Första gången på valpkursentt

Publicerad 2014-06-29 22:13:29 i Träning,

De va en trött valp som kom hem idag efter valpkursen. Det är energikrävande att vara bland så många valpar och försöka koncentrera sig på vad matte och husse vill ha gjort. Det blev lite valpbus i pausen men inte alls så mycket som jag själv föreställt mig. Men förhoppningsvis kommer detta att ge kontakter så Pascal kan få lite valpkompisar att träffa ibland.
 
 
På valpkursen idag gjorde vi lite kontaktövningar. Den första va att hålla hundgodisen i munnen och att pascal skulle ta den från munnen. Vilket gick hur bra som helst han har ju tränat på att pussa husse så han tyckte den övningen va riktigt rolig. Jag fick mig däremot ett litet nafs i läppen så det är inte en helt ofarlig övning.
 
Sen gav vi godis eller lekte med Pascal varje gång vi sa hans namn. Nu lyssnar Pascal redan jätte bra på sitt namn men att göra det ännu mer positivt kan säkerligen hjälpa oss när vi tränar inkallningen.
 
Sen så skulle man hålla upp halsbandet framför honom så att han tog igenom huvudet själv. Vi fick som tur va lov att låna ett större halsband eftersom han inte får igenom sitt huvud när man har kopplet knäppt. Så ett större halsband att träna med står nu på inköpslistan. 
 
När teoridelen kom så fick Pascal träna på att inte göra något alls runt hundar vilket han hade väldigt svårt med. Men allt man gör kan ju inte gå bra då har man ju inget att träna på. Alla de andra övningarna gick ju felfritt utan minsta problem så det var en otroligt bra dag! 
 
När vi va på väg hem stannade vi till för att handla och jag stod kvar med Pascal utanför matbutiken med massor av människor som gick ut och in precis framför oss. Så då passade jag på att göra en kontaktövning med honom där också där han skulle se mig i ögonen så fick han godis. När en äldre dam ville hälsa så lät jag honom göra det och han varken hoppade eller nafsade! Så självklart fick han massor av beröm och godis! Det hjälper att ha en trött valp när man ska träna på att hälsa på människor. 
 
 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela