Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Tillbaka till hunddagiset

Publicerad 2015-01-14 22:59:04 i Vardsgamys,

Idag var första dagen på flera veckor som Pascal varit på hunddagiset. Det verkar som han tyckte det var roligt för han va glad när vi kom dit och ännu gladare att se matte och husse igen på eftermiddagen när vi hämtade honom. Vi håller på att flytta nu igen så det underlättar att inte behöva hålla i ett koppel eller ha en tjutande hund kvar i lägenheten medan man bär lådor. Och för hans skulle är det mycket roligare att vara på dagiset än att titta på när vi bär lådor. 
 
Så vad har mer hänt den senaste veckan. Jo både matte och husse har haft tentor och Pascal har gjort sitt bästa för att få bådas tankar att sluta tänka tenta. Vi har mestadels tränat vardagssaker så om koppelgående vilket har tagit ett stort framsteg. Vi har också tränat in ett nytt komando vilket heter "bakom" och betyder att jag vill att han går in på min högra sida och går bakom min rygg och upp bredvid mig på vänster sida. Så småningom ska han inte bara kuta fram igen som en dåre utan faktiskt stanna där men att få dra i kopplet efter att ha gjort det matte ber om har visat sig vara en bra belöningsmetod och kommandot gick otroligt snabbt att lära in. Sen måste man ju få hans uppmärksamhet i de situationer där kommandot hade varit mest fördelaktigt att använda men det är ett pågående moment. 
 
Annars måste jag säga att bomullen i ögonen har börjat lossna lite och han är lite mer uppmärksam och villig att lära sig saker. Så nu när jag har mer tid så ska vi börja träna mer på allvar med trickträningen och några kurser. Jag har inte helt bestämt mig ännu men de börjar bli dags att anmäla sig till kurserna snart så jag måste kolla upp mer exakt vilka kurser vi vill gå nu i vår. Jag är ganska säker på att en av kurserna kommer att bli spår. Sen är jag sugen på rally, vardagslydnad, freestyle och en vallningskurs. Det hade varit väldigt roligt att se om det finns någon vall i honom men det är ju det där med tid och många av kurserna har inga datum och vill gärna kunna sprida ut kurserna så de inte ligger på fel dagar. 
 
Mycket att tänka på just nu men förhoppningsvis ska jag hinna uppdatera lite mer nu när tentaperioden och jul är över. 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela