Life Of Pascal

Här kommer ni kunna följa vår underbara Lancashire Heeler valp Pascals väg från valp till vuxenhund och vidare i livet.

Magkatarr

Publicerad 2015-06-13 19:37:32 i Vardsgamys,

 
 
Igår va vi tvugna att gå till veterinären med Pascal. Han har de senaste 2 månaderna i små perioser på en dag eller max två dagar visat att han haft jätte ont någonstans. Första gångerna ringde vi veterinär och de sa vi skulle avvakta och att han troligtvis ätit något han inte skulle. Vilket vi trodde på eftersom han de första gångerna va som vanligt som om inget hänt dagen efter. Men de senaste veckorna har det kommit oftare och oftare och hållt i sig längre. Så vi beställde en veterinärtid som va igår. Veterinären sa att han har magkatarr och att han nu ska äta specialfoder (royal canin) i minst en månad, äta omeprazol morgon och kväll samt få en pasta som jag ska lägga i gom eller på tungan. Om magen knorrar mycket skulle han även få några droppar av ett preparat som är för bebisar minns inte vad det heter just nu. 
 
För att göra det enklare för matte så får omeprazolen inte tas samtidigt som de andra utan måste tas minst 1 timma innan pastan och maten. Mycket för matte och husse att hålla reda på nu tillsammans med en otroligt uttråkad hund som fått vila i några dagar eftersom han först mådde dåligt och sen gav veterinären honom ett smärtstillande preparat. Eftersom magkarr blir värre av de flesta smärtstillande så va de tvugna att ge honom ett starkare preparat som kunde ges i sprutfrom. 
 
Så igår fick jag maila till arrangören för den inofficiella utställningen som är imorgon och fråga om han ens får var med. Vilket han får eftersom det är en inofficiell utställning och arrangören tyckte det var okej. Så beroende på hur han mår imorgon när vi vaknar så får vi ta ett beslut. Han har mått bra idag så vi håller tummarna. Träningen inför utställningen har ju tagit en hel del stryk av att han mått dåligt och nu efter igår får han inte äta något godis. Men veterinären sa att lite kokt kycklingfilé går bra att ge honom så matte får proppa fickorna fulla med kyckling och hoppas att vi inte gör bort oss för mycket. 
 
Jag är glad att det är en soppas enkel och ofarlig sjukdom han fått. Det finns mycket värre saker att få och förhoppningsvis försvinner smärtan på bara några dagar. Enligt veterinären så borde han vara markant bättre på någora dagar. Mitt älskade lilla hjärta! 

Om

Min profilbild

Pascal

I hela mitt liv har jag drömt om att få ha egen hund! Nu har den drömmen äntligen slagit in och jag har fått hem min älskade Pascal. Pascal är en Lancashire Heeler valp som föddes i februari 2014.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela